Verdun

Vertrokken in het zonnetje met uitzicht op de mooie Maasvallei, met links en rechts een verlaten abdij of boerderij. Door kleine dorpjes verder gefietst en op de parking van de lokale épicerie gegeten. We missen de cafétjes en restaurantjes! Op nog geen 15 km van Verdun is de weg geen weg meer: de Maas treedt hier regelmatig uit haar oevers waardoor de wegen afgesloten worden. Omdat de avond al stilletjes aan begint te vallen, beslissen we van onze stoute schoenen uit te trekken en de Maas over te steken op blote voeten! Avontuur ten top! We volgen de Eurovelo 19 verder tot in Verdun met ondergaande zon en komen zo zelfs een vis-plaats voor gehandicapten tegen. We worden ontvangen bij Guillaume in een mooi oud Frans Herenhuis met hoog plafond. Franse wijn met Franse kazen als dessert; Frankrijk ten top! We bezoeken de volgende ochtend het oude Verdun, dat nu wereldwijd bekend staat als Le Centre Mondial de la Paix. Onze algemene kennis over le Traité de Verdun en de 1e Wereldoorlog werd zo ook meteen heropgefrist.

Traversée de la Meuse à pied
Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.