Avignon

We volgen opnieuw de ViaRhona met een sterke rugwind waardoor we de eerste 30 km sjeezen aan 25 km/h! Het tweede deel van de rit verloopt minder vlotjes en vooral trager omwille van kniepijn en tegenwind. We fietsen langs de wijngaarden van het bekende Chateauneuf-du-Pape met prachtige uitzichten op de besneeuwde Mont Ventoux, vergezeld door Laura de Zon. Tegen dat we de buitenstad van Avignon binnenfietsen is de zon onder en steekt de koude Mistral weer op. Wegens gesloten campings en de avondklok om 18 h zetten we onze tent op naast een werf, weliswaar met toestemming van de bouwvakker van dienst. Onze slaapzakken houden ons gelukkig warm bij 2 °C en ‘s ochtends worden we gewekt door diezelfde bouwvakker met 2 pains au chocolat en 2 kopjes thee. Wanneer ik hem uitvoerig bedank, antwoordt hij: “mais non Madame c’est rien, c’est rien, c’est humain”. Onze dag kan zo niet anders dan goed beginnen! We rijden door naar het centrum van Avignon waar we het majestueuze Palais des Papes aanschouwen en kennis maken met de lokale “facteur” op de fiets. Op zijn aanraden fietsen we naar een prachtig uitkijkpunt over de Rhone en de bekende Pont d’Avignon (on y danse, on y danse). Onze weg hervat zich naar het zuiden, met een tussenstop in Araman, waar een pizzaiolo op het marktplein ons zijn frustraties deelt over de keuzes van de overheid om restaurants te sluiten terwijl internetgiganten zoals Amazon gewoon hun gang kunnen blijven gaan. Met empathie kopen we een pizza op zijn marktkraampje en fietsen we verder tot de Forteresse van Beaucaire, waar we de sfeer van de oude binnenstad opsnuiven. De smalle straatjes met gekleurde volets nemen ons mee naar de Middeleeuwen. Met ondergaande zon rijden we vervolgens de Camargue binnen.

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.